sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A mers 3.500 de kilometri cu bicicleta pentru a se întoarce acasă, după ce toate zborurile au fost anulate din cauza pandemiei

Un student de 20 de ani de la Universitatea Aberdeen din Scoția, a decis că va pleca cu bicicleta înapoi la Atena, Grecia, după ce toate zborurile au fost anulate din cauza pandemiei coronavirusului, adăugând că traseul de 3.500 de kilometri a fost parcurs în 48 de zile.

Kleon Papadimitriou a declarat pentru CNN că a decis să-și facă drum spre casă, cercetând ce ar avea nevoie, pregătindu-și călătoria, cumpărând o bicicletă și consumabile, inclusiv cort, sac de dormit, pâine, conserve și sardine și unt de arahide și le-a spus părinților și prietenilor săi despre planurile sale. Tatăl său a sugerat o aplicație care să îi permită familiei să-l urmărească și în curând a plecat pe drum.

Călătoria a început pe 10 mai, în timp ce Papadimitriou circula prin Scoția și Anglia, cu 35-75 de mile pe zi. Apoi, a luat un feribot către Olanda și a continuat prin Germania, apoi prin Austria și pe coasta de est a Italiei, unde s-a urcat pe un feribot pentru Patras, apoi a continuat spre Atena.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De-a lungul drumului, a străbătut „câmpuri și păduri”, a relatat CNN, menționând că Papadimitriou și-a făcut timp în fiecare zi să scrie despre progresul său și să-și țină la curent familia. De asemenea, el a contactat prietenii și cunoscuții din țările prin care a trecut și care i-au oferit „ un pat și un duș ”, ca alternativă la campingul său.

La 27 iunie, la aproape 50 de zile de când a pornit la drum, a sosit înapoi acasă, unde familia sa împreună cu zeci de prieteni, precum și străini compleți care îi urmăreau progresul, așteptau să-i sărbătorească sosirea.

„A fost foarte emoționant. Venind dintr-o familie cu doi părinți care au fost foarte aventuroși în anii lor mai tineri, am pășit pe urmele lor, cred că este foarte emoționant pentru ei și, evident, îmi oferă mult sens. Dar cred că, dacă este ceva, au simțit ușurare”, a declarat Papadimitriou pentru CNN, citat de gandul.ro

foto: facebook

Politica