marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost închisă

Secţia de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea a fost închisă temporar în urma unei decizii luată de conducerea unităţii medicale.

Decizia are la bază creşterea alarmantă din ultimele zile a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, scrie Adevărul.

Astfel că, pacienţii Secţiei de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie sunt trimişi în staţiunea Călimăneşti – Căciulata, pentru tratament, acolo unde există o Clinică de Balneofizioterapie, fondată în 1974, de prof.dr. Stelian Dumitrescu. La această unitate medicală este necesară o programare telefonică, în prealabil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, spune că există şanse ca procesul de extindere să continue, prin închiderea şi a altor secţii, având în vedere că numărul persoanelor bolnave creşte de la o zi la alta.

În data de 14 iulie, în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea se aflau internaţi 19 pacienţi confirmaţi Covid – 19, dintre care 13 prezentau forme medii ale infecţiei, unul era asimptomatic şi alţi cinci aveau forme uşoare.

La nivel de judeţ numărul persoanelor diagnosticate cu SARS – CoV2 s-a triplat în două săptămâni, ajungând la 171.

Situaţia a explodat, după ce la un Centru de Îngrijire şi Asistenţă Socială din judeţ, cel de la Zătreni, au fost confirmate pozitiv 75 de persoane, cele mai multe fiind beneficiari ai unităţii – persoane cu multiple afecţiuni.

Alte 10 au fost confirmate şi în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială de la Costeşti – Bistriţa.

Direcţia de Sănătate Publică a cerut unităţilor spitaliceşti, aflate în reţeaua Covid – 19, să revină la capacitatea pe care o ofereau în starea de urgenţă, dacă situaţia o impune. Este vorba despre Spitalul Judeţean de Urgenţă (Secţiile de Boli Infecţioase şi ATI – parţial), Spitalul Orăşenesc Horezu – spital suport COVID-19, precum şi Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti.

Citeste mai mult: adev.ro/qdh8ak

iteste mai mult: adev.ro/qdh8ak

Politica