joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul din Târgu Cărbunești face față cu greu numărului de infectări cu COVID-19

Spitalul din Târgu Cărbunești, ce a fost desemnat de Ministerul Sănătății să trateze doar pacienții confirmați cu Coronavirus, este aproape plin. Reprezentanții spitalului spun că aproape toate paturile din unitate, destinate persoanelor infectate, sunt ocupate.
Constantin Târziu, Managerul Spitalul Târgu Cărbunești, a vorbit la radiotargujiu.ro despre situația în care se află unitatea ce ține piept zilnic pandemiei: „Avem 115 pacienți internați, dintre care 10 la terapie intensivă. Este posibil să mai apară 4 de la Rovinari. Câteva paturi mai sunt, dar nu mai sunt paturi multe. Avem și paturi pentru pediatrie pe care nu le putem ocupa decât dacă vine o mamă cu un copil. Avem paturi pentru ginecologie, pe care nu le putem ocupa decât cu paciente. Sperăm ca până la urmă, numărul celor infectați se va opri, iar numărul celor externați va fi mai mare”.
Potrivit sursei citate, aceeași situație se poate întâlni și la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, acolo unde, conform managerului, Dumitru Vienescu, numărul de pacienți este în creștere iar toate paturile pentru pozitivi și suspecții Covid sunt ocupate.

Politica