vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei bulgari, prinși la vama Giurgiu cu aur de 560.000 de lei

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit asupra a trei cetățeni bulgari aproximativ 2.260 grame bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, pe care aceștia încercau să le introducă ilegal în țară.

Potrivit unui comunicat al instituției, în data de 10.07.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul bulgar D.H., în vârstă de 28 de ani, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia controlului efectuat polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse și nedeclarate, într-un loc special amenajat deasupra cabinei șoferului, trei cutii din carton ce conțineau cantitatea totală de 2.260,33 grame de bijuterii din metal de culoare galbenă, presupus a fi aur.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La cercetări s-a stabilit că bijuteriile aparțineau pasagerilor microbuzului, trei cetățeni bulgari cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. Aceștia au declarat că întreaga cantitate de bijuterii a fost primită cadou în urma unui eveniment, că nu dețin documente de proveniență și că intenționau să o transporte în Germania, unde aceștia sunt rezidenți.

Întreaga cantitate de bijuterii din aur, în valoare totală de aproximativ 562.822 lei, a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predată către Trezoreria Municipiului Bucureşti, în vederea expertizării. În cauză, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de introducere în țară, prin locurile stabilite pentru control a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea produselor este mai mare de 40.000 lei, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270, alin. 2, lit. b din Legea 86/2006.

foto: politiadefrontiera.ro

Politica