Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Terenul de lângă Parcul Coloanei Infinitului a intrat în posesia Primăriei Târgu Jiu

Publicat

pe

Documentele prin care Primăria Municipiului Târgu Jiu intră în posesia terenului de 2665 mp situat lângă Parcul Coloanei Infinitului au fost semnate la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut chiar de primarul orașului, Marcel Romanescu.

Edilul din Târgu Jiu a dezvăluit că autoritățile locale au primit și o propunere de proiect, concept al cunoscutului arhitect Dorin Ștefan, pentru acel teren. Zona se va integra în arhitectura Căii Eroilor, a cărei reabilitare a început deja.

„Doresc să-i mulțumesc, încă o dată, doamnei Maria Banu Ertegun, care a donat terenul din dorința de a contribui la punerea în valoare a operelor lui Constantin Brâncuși, dar și doamnei avocat Cristiana Irinel Stoica, cea care a reprezentat Fundația Infinitului in această acțiune. Doamna este originară de pe plaiurile Gorjului și iubește orașul nostru, dar și operele marelui sculptor, iar gestul acesta generos a fost posibil și ca urmare a eforturilor dânsei. Nu în ultimul rând, trebuie să-i mulțumim domnului Paul Lupu, director al Consiliului Director al Fundației Infinitului. Pentru noi, acest teren reprezintă o nouă oportunitate de a pune în valoare Coloana Infinitului”, a transmis Marcel Romanescu.

Continue Reading