vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR Călători: Persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate

CFR Călători a informat că persoanele care nu poartă mască în tren vor fi amendate de echipajele care fac verificări în teren privind respectarea recomandărilor pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Potrivit unui comunicat trimis de instituție, „Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate regulile de comportament şi igienă impuse de autorităţi pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei! Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugam purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul. Personalul nostru este instruit să informeze călătorii din tren prin instalaţiile de sonorizare sau verbal referitor la obligativitatea purtării măştii de protecţie pe întreaga durată a călătoriei cu trenul şi evitarea grupării călătorilor în vagon sau la o singură uşă de urcare a acestuia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Echipele de la control trenuri care verifică modul de îndeplinire a acestor reguli a fost suplimentat. Controalele continuă şi în acest sfârşit de săptămână. Aplicarea de sancţiuni pentru cei care nu poartă masca în tren se va face cu echipajele Poliţiei Transporturi Feroviare, care au competenţe pe această problemă”, a informat CFR Călători.

De asemenea, compania a făcut apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).

”Recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii”, arată CFR Călători într-un comunicat.

Politica