vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Încă un caz de infectare cu coronavirus la Inspectoratul pentru Situații de Urgență

Încă un caz de infectare cu SARS-Cov-2 a apărut la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Informația a fost transmisă, sâmbătă, de Prefectura Olt, care precizează că trei cazuri noi au apărut la Ambulanța Olt, alte cinci cazuri fiind înregistrate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, potrivit olt-alert.ro

„Printre persoanele confirmate pozitiv sunt 5 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, 1 cadru al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi 3 asistente medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt”, se arată în informarea Prefecturii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primul pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt a fost infectat cu SARS-CoV-2 la sfârșitul lunii trecute. Ulterior, și soția, dar și copilul pompierului au fost confirmați pozitiv.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu, au fost testați alți 27 de angajați, autoizolați până la sosirea rezultatelor. Militarul infectat era asimptomatic și a fost internat în spital.

„Capacitatea de intervenție nu a fost afectată, încă de la începutul pandemiei fiind luate măsuri de dislocare a unor echipaje în puncte de lucru temporare, în toate cele șapte subunități de intervenție din județ”, a mai spus Alin Băsășteanu.

Sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică a raportat 26 de noi cazuri de infectare în Olt, iar duminică au mai fost anunțate trei, astfel că, de la începutul pandemiei, numărul total al persoanelor infectate a ajuns la 368.

În weekend au fost raportate, în județ, alte două decese provocate de coronavirus. Este vorba de doi bărbați, de 61, respectiv 76 de ani, care sufereau și de alte boli.

Politica