joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Documentarul ”Colectiv” a câștigat marele premiu la Festivalul Internațional de Film și Forum pentru Drepturile Omului de la Geneva

”Colectiv”, documentarul regizat de Alexander Nanau a obținut Marele Premiu (Grand Prix) dar și suma de 10.000 de franci elvețieni, la Festivalul Internațional de Film și Forum pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Juriul internațional care a confirmat – online, din cauza restricțiilor impuse de criza coronavirusului – o realizare artistică de excepție a fost prezidat de Pamela Yates, iar printre ”jurați” s-au aflat personalități precum artistul și activistul pentru drepturile omului Badiucao, contesa Adelina von Fürstenberg, regizoarea și producătoarea Nora Philippe, precum și romancierul turc Burhan Sönmez.

Documentarul ”Colectiv” a avut premiera în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, anul trecut, iar membrii echipei care a lucrat la realizarea acestui film au pășit pe covorul roșu pe acordurile melodiei „The Day We Die”, a trupei Goodbye to Gravity, care concerta în club în momentul când s-a produs tragedia, în noaptea de vineri – 30 octombrie 2015, scrie gandul.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma cercetărilor, s-a stabilit că artificiile folosite în timpul concertului au constituit cauza tragediei, acestea provocând aprinderea buretelui poliuretanic folosit pentru antifonare. Din nefericire, flăcările s-au extins cu rapiditate în tot clubul, provocând leziuni – în unele situații cauzatoare de moarte, prin combustie, asfixie, intoxicații cu monoxid de carbon și alte gaze – unui număr semnificativ dintre cei care erau prezenți la concert. În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 64 de persoane.

Pelicula ”Colectiv” a fost prezentată, la Veneția, în afara competiției, ulterior fiind selectată pentru a participa la prestigiosul festival Toronto Internațional Film Festival, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din America de Nord.

Politica