joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vitezoman condamnat la închisoare cu suspendare pentru o șpagă de 200 de euro

Tânărul depistat de polițiștii din Filiași gonind cu 114 km/h pe un sector de drum cu limită de 50 km/h și judecat pentru dare de mită după ce a încercat să scape de reținerea permisului oferind oamenilor legii 200 de euro a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Tribunalul Dolj l-a condamnat, miercuri, 8 iulie a.c., pe tânărul care a vrut să scape de reținerea permisului mituind polițiștii din Filiași, la 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă în folosul comunității: „Condamnă pe inculpatul Nechita Adrian – Cristinel la pedeapsa de 1 an și 4 luni închisoare. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata termenului de încercare de 3 ani stabilit de instanţă potrivit dispoziţiilor art. C.pen. În baza art. 93 alin. 1 C.pen. obligă pe inculpatul Nechita Adrian – Cristinel ca pe durata termenului de supraveghere să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Inculpatul Nechita Adrian – Cristinel va presta pe parcursul termenului de supraveghere o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 zile la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Sector I Bucureşti sau la Poliţia Locală a Sectorului I, ce urmează să fie stabilită de Serviciul de Probațiune Bucureşti. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 08.07.2020”. Hotărârea nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.
Reamintim că, potrivit reprezentanților Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, pe 24 decembrie anul trecut, ofiţerii doljeni din cadrul DGA, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au prins în flagrant un tânăr, cu ocazia oferirii sumei de 200 euro unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto pentru depăşirea vitezei legale în localitate.

„În fapt, doi agenți de poliție rutieră din cadrul Poliţiei oraş Filiaşi – Compartimentul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, în oraşul Filiaşi, jud. Dolj, un tânăr care conducea un autoturism cu viteza de 114 km/oră pe o porţiune de drum cu limita de 50 km/oră şi care, pentru a nu i se reţine permisul de conducere auto, a oferit suma de 200 euro. Agenţii de poliţie au refuzat categoric oferta, au anunţat şeful ierarhic care a sesizat Serviciul Judeţean Anticorupție Dolj şi au continuat întocmirea actelor de constatare a contravenţiei.
Persoana în cauză a fost prinsă în flagrant imediat după ce a dat suma de 200 euro polițiștilor, fiind condusă ulterior la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită. După audiere, procurorul a dispus reținerea pentru 24 de ore iar în ziua de 25 decembrie 2019, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, instanța luând măsura controlului judiciar pentru 30 de zile”, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.
Bărbatul a fost trimis în judecată pentru dare de mită, iar la începutul lunii februarie a.c. Tribunalul Dolj a dispus începerea judecării cauzei: „În baza art. 346 alin. l C. proc. pen. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 363/P/2019 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, privind pe inculpatul NECHITA ADRIAN-CRISTINEL, trimis în judecată sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni de dare de mită prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul NECHITA ADRIAN-CRISTINEL. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica