sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania încearcă să țină sub control noile focare de coronaavirus

Spania se luptă să țină sub control noile focare. Doar două din cele 17 Comunități Autonome nu au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri, potrivit stiri.tvr.ro

Cele mai noi focare s-au înregistrat în Pais Vasco, în Nordul Spaniei. Pacientul 0 a fost un locanic plecat în vizită la rude în Lleida, zonă aflată acum în carantină.

Autoritățile sanitare au dispus testarea în masă a localnicilor pentru a vedea cât de gravă este situația.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, în Spania, numărul focarelor a ajuns la 67.

În Santander și Albacete, o localitate din Castilla la Mancha, toți vecinii din două blocuri au intrat în carantină și sunt păziți cu poliția pentru a nu ieși din case.

Dar cele mai afectate regiuni rămân Catalonia și Galicia, unde peste 300 de mii de persoane nu mai au voie să părăsească localitățile de care aparțin.

Din cauza creșterii numărului de cazuri s-au amplasat din nou spitale de campanie în localitățile aflate în izolare, iar autoritățile din Lleida au chemat în ajutor 250 de medici pneumologi, interniști și specialiști în terapie intensivă.

În toată Catalonia purtarea măștii va fi obligatorie indiferent de distanța de siguranță, atât în spații închise cât și în aer liber: pe stradă, în parcuri sau la plajă.

Autoritățile speră ca astfel să țină sub control răspândirea virusului.

Politica