marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Florin Mergea se pregătește pentru o cursă de 24 de ore în SimRacing

Vicecampionul olimpic la tenis în proba de dublu a devenit unul dintre cei mai buni piloți în simulator din România. El se antrenează pentru cursa de la Spa-Francorchamps de la sfârșitul acestei săptămâni, competiție care va dura o zi.
Florin Mergea sărbătorește „Ziua Internațională a Jocurilor Video” în simulator, pregătindu-se pentru cursa de pe circuitul belgian Spa-Francorchamps, din acest week-end.
„Urmează două curse de anduranță cu echipa Zecarul, una de 24 de ore și una de 6 ore. Suntem pe circuitul de la Spa – Francorchamps, pentru etapa a doua a competiției, un circuit pe care eu îl cunosc foarte bine, unul favorit al meu, dar în același timp o cursă foarte dificilă pentru că mergem într-o cursă de MultiClass în care avem mașini de Prototip One care sunt mai rapide decât noi și mașini GT care sunt mai lente ca noi” – Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Fără tenis n-ar fi reușit în auto
Mergea recunoaște că este înnebunit după motorsport și IT, iar tenisul a devenit o pasiune abia când a putut să îl practice exact așa cum și-a dorit!
„Prin tenis mi-am putut permite un simulator acasă pentru a-mi împăca nevoia de viteză în siguranță și confort” – Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
Sportivul face parte din echipa Zecarul eSports, formația unui prieten, Dan Dracea. Împreună își doresc să o aducă la statutul de cea mai bună echipă românească de SimRacing. Mergea a terminat faimoasa cursă de la LeMans de 24 de ore, iar în weekend va concura împreună cu alți 5 piloți pe circuitul de la Spa.
„După cursa de la LeMans pe care am avut-o acum două săptămâni, cursa de la Spa este una dificilă. Circuitul este destul de scurt, mai ales în format MultiClass și nu sunt foarte multe zone de depășire în siguranță” – Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

A luat lecții de la Titi Aur
Florin Mergea mărturisește că pasiunea legată de automobilism a apărut întâmplător, acum câțiva ani.
„M-am virusat de motosport după ce în urmă cu câțiva ani am stat în drepta lui Titi Aur, la un curs de conducere defensivă. Mi-a plăcut enorm. Apoi am început să urmăresc și mi-am luat un simulator acasă pentru distracție” – Florin Mergea, vicecampion olimpic la tenis în proba de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.
Florin a fost și este fan Ayrton Senna și spune că și-ar fi dorit să fie pilot profesionist.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este vicecampion olimpic la tenis, în proba de dublu
Florin Mergea a început tenisul la 6 ani și nu cu gândul de a face performanță! Pentru că era plinuț, tatăl său a hotărât să-l ducă la sport, să mai slăbească.
În 1997, la vârsta de 12 ani, a reușit să câștige primul său turneu internațional în Germania, iar în 1999 a fost campion național la ambele categorii, simplu și dublu. În 2002 și-a asigurat numărul 1 în proba de dublu, în urma victoriei obținute la Wimbledon alături de Horia Tecău. Perechea a fost numărul 1 la Australian Open, cei doi fiind deținătorii primelor două poziții la simplu de la US Open. Acesta a fost doar începutul unui parteneriat care a adus unele dintre cele mai bune rezultate pe care România le-a deținut vreodată.
2015 a fost cel mai bun an al său, sportivul a ajuns numărul 7 la dublu în clasamentul ATP. În 2016, împreună cu Horia Tecău a devenit vicecampion olimpic la dublu, la Jocurile Olimpice de la Rio.
Florin mai deține în palmares 7 titluri ATP cucerite între 2013 și 2017 cu diferiți parteneri, cel mai prețios fiind Madrid 2015, de categorie Masters 1000. Sportivul a mai disputat alte 8 finale.
SPORTSNET GROUP

Politica