vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Prefectul îl somează pe președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, să pună în aplicare Ordinul Ministrului Sănătății

Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, l-a somat marți pe Aladin Georgescu,  președintele Consiliului Județean Mehedinți, să pună în aplicare Ordinul Ministrului Sănătății prin care medicul Victor Maliborschi a fost numit manager la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.
Somația vine în urma refuzului venit din partea președintelui C.J. Mehedinți de a pune în aplicare ordinul, pentru că, potrivit acestuia, Ministerul Sănătății nu are competențe în acest sens.
„Îl somez pe președintele Consiliului Județean Mehedinți să pună imediat în aplicare Ordinul Ministrului Sănătății din data de 3 iulie a.c., prin care medicul Victor Maliborschi a fost numit manager la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin.
În caz contrar, Aladin Gigi Georgescu și ceilalți membrii din conducerea spitalului sunt pasibili să intre sub incidența legii penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu sau, după caz, instigare la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu”, a declarat prefectul de Mehedinți.
Oficialul mehedințean a mai transmis și că a atacat la instanța de contencios administrativ dispoziția privind numirea medicului Radu Iman în funcția de manager al Spitalului Județean.
„De asemenea, vreau să vă mai spun că am inițiat procedura de tutelă administrativă, atacând la instanța de contencios administrativ dispoziția privind numirea medicului pensionar Radu Iman în funcția de manager al Spitalului Județean pe perioada stării de alertă, ca fiind nelegală”, a adăugat prefectul.
Prefectul Cristinel Pavel susține că numirea medicului Radu Iman a fost emisă în temeiul unei legi care nu era în vigoare la data emiterii dispoziției și, totodată, încălcă prevederile imperative referitoare la condiția de vârstă pentru cei care ocupă funcții de conducere în cadrul spitalelor publice.

Politica