joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Daniel Chițoiu a devenit inculpat în dosarul de ucidere din culpă

Daniel Chițoiu, fostul ministru al Economiei, a fost inculpat pentru ucidere din culpă după ce anchetatorii au ajuns la concluzia că din vina lui au murit doi oameni într-un accident de circulație.

Daniel Chițoiu este la un pas de a fi trimis în judecat, scrie realitatea.net

La începutul lunii iunie, fostul ministrul a contestat expertiza tehnică ce îl face vinovat de accidentul mortal produs în data de 26 decembrie 2019, deoarece aceasta indică că mașina condusă de el ar fi intrat pe contrasens pe un drum din județul Argeș.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Daniel Chițoiu a angajat un expert pentru a susține analiza depusă la parchet prin care să arate că, de fapt, nu fostul ministru ar fi fost vinovat de producerea incidentului rutier ce s-a soldat cu moartea a două persoane și rănirea gravă a alteia.

În 9 ianuarie, fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit și două au fost rănite, pe DN 7, în localitatea Zamfirești din județul Argeș, pe Dealul Negru.

Daniel Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Șoferul Loganului, în vârstă de 82 de ani, și o femeie de 73 de ani, pasageră în același autoturism au murit.

Martorii susțin că fostul ministru ar fi vinovat, pentru că ar fi vorbit la telefonul mobil și ar fi făcut o depășire riscantă, în mare viteză. Chițoiu a avut atunci câteva coaste rupte, potrivit medicilor, și a fost transferat urgent la Spitalul Floreasca din Capitală de la Spitalul de Urgență Pitești. Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cine a fost de vină în tragicul, dar și un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Politica