joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

COVID-19. Românii au primit interzis în mai multe ţări europene şi riscă să nu mai fi primiţi în Grecia

După valul mare de infectări cu noul coronavirus din ultima vreme, mai multe state au impus restricţii de călătorie cetăţenilor români.

Astfel, trei ţări au anunţat deja că nu mai permit accesul cetăţenilor români. Este vorba despre Malta, Norvegia şi Finlanda, potrivit Adevărul.

De asemenea, Cipru a anunţat că românii vor fi primiţi în interiorul graniţelor doar dacă prezintă un raport medical, efectuat cu 72 de ore înainte de intrarea în ţară, în care să se certifice că vizitatorul a fost testat negativ la noul coronavirus. În acelaşi timp, alte state nu au fost atât de severe şi permit accesul românilor, însă le impun 14 zile de izolare sau carantină, în funcţie de caz. Este vorba despre Estonia, Lituania, Letonia, Irlanda, Slovenia şi Slovacia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemeneaa, mai mult, autorităţile de la Atena le-ar putea interzice şi românilor accesul în Grecia, aşa cum au făcut, deja, în cazul cetăţenilor sârbi. Concret, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a avertizat că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 ce vor fi înregistrate în ţările de origine ale turiştilor.

Unele surse susţin că, din cauza numărului mare de infectări raportate de autorităţile sanitare de la Bucureşti, turiştii români s-ar încadra în categoria celor care ar trebui blocaţi la intrarea în Grecia. De altfel, o simplă consultare a cifrelor oficiale ne arată că, din punct de vedere al pandemiei, România stă mult mai rău decât Serbia. Conform portalului worldometers.info, la nivel mondial, cu 29.629 de cazuri şi cu 397 de noi pozitivări la ultima raportare, dar şi cu peste 30 de decese într-o singură zi, România ocupă locul 48 (am „câştigat” două locuri în numai 24 de ore), iar Serbia se află cu peste zece poziţii mai jos. Concret, cu 16.420 de cazuri de COVID-19, Serbia ocupă numai locul 59 în acest clasament mondial în care sunt centralizate toate datele oficiale ale pandemiei. Totodată, România are o rată de 92 de decese la un milion de locuitori, iar autorităţile sanitare din Belgrad au raportat numai 36 de decese la un milion de locuitori.

La nivel european, conform portalului statista.com, România a ajuns pe locul patru la capitolul ratei de infectare la o sută de mii de locuitori în numai câteva zile. Pe 2 iulie, ţara noastră ocupa numai locul 28, dar explozia de infectări, în jur de 400 de noi pozitivări pe zi, ne-a adus pe nedorita poziţie fruntaşă.

Politica