joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Proiectul „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier” a fost demarat

S-a demarat proiectul „Secretele cetăților medievale de-a lungul Porților de Fier”, derulat pentru a promova potențialul turistic important din zona Severinului. Primăria din Kladovo este partener în acest proiect.
În cadrul proiectului, cu fonduri europene, prin Programul Interreg-IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, au fost achiziționate costume și instrumente medievale, care vor fi utilizate în evenimente și acțiuni care să pună în valoare obiectivele istorice din Drobeta Turnu Severin.
Proiectul mai presupune organizarea de evenimente medievale, crearea unui brand turistic, panouri informative, echipamente electronice pentru ghidarea turiștilor către Cetatea Severinului, dar și amplasarea de indicatoare stradale pentru traseele turistice.
Primăria Drobeta Turnu Severin și Primăria Kladovo, de peste Dunăre, au câștigat 4 proiecte cu finanțare europeană, în valoare totală de 2.384.052,26 euro:
– Montarea de panouri fotovoltaice pe 6 clădiri administrative
– Dotarea serviciilor de urgență
– Secretele cetăților medievale
– Proiecția Cetății Medievale pe Dunăre
„Accesăm așadar fonduri europene nu doar pentru îmbunătățirea infrastructurii și modernizarea cartierelor din municipiu, dar și pentru a promova Severinul ca destinație turistică internațională”, a transmis primarul Severinului, Marius Screciu.

Politica