joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat, după creșterea cazurilor de infectare: „Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgenţă”

Raed Arafat, șeful DSU și secretar de stat în cadrul MAI, a explicat duminică seară, la România TV situația în care se află România în contextul pandemiei de coronavirus și dacă vom ajunge din nou la stare de urgență.

”La un moment este posibil să trebuiască să suplimentăm locurile la terapie intensivă. Semnalele de alarmă sunt. Insistăm la oameni să respecte regulile de protecție. Mască, dezinfecție, spălare pe mâini. Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme. Nu putem să detașăm medicii așa de ușor. Nu pot să zic dacă vom ajunge din nou la starea de urgență. Încercăm să nu ajungem în situația de a alege dintre doi pacienți pe cine să punem la ventilator”, a declarat Raed Arafat, la România TV.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat duminică alte 391 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, numărul total ajungând la 28.973, în condiţiile în care numărul testelorprelucrate în ultimele 24 de ore este de t.831. De asemenea, 19 persoane au murit în ultimele 24 de ore, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.750.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, afirmă că în continuare ne aflăm „pe un trend crescător” privind numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Situația poate fi controlată numai „dacă sunt respectate regulile de bază”, explică acesta.

Politica