vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii vâlceni au reținut peste 1.100 de premise pentru depășirea vitezei

Polițiștii rutieri vâlceni acționează în tot județul pentru reducerea riscului rutier, asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și a reducerii numărului şi a consecințelor accidentelor rutiere grave. Oamenii legii au acționat constant cu echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală.
Pe lângă acestea, au fost utilizate și aparatele etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Potrivit IPJ Vâlcea, în prima jumătate a anului, agenții au aplicat nu mai puțin de 1.157 amenzi pentru viteză.
„În primele 6 luni ale anului au fost reținute și implementate în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 2.562 permise de conducere din care 1.157 pentru depășirea regimului legal de viteză. 1.157 de conducători auto au depășit limita de viteză cu peste 50 km/h, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile și aplicată o sancțiune contravențională din clasa a IV-a de sancțiuni”, au informat polițiștii vâlceni.
Oamenii legii atrag atenţia asupra necesităţii respectării regimului legal de viteză: „Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere”.

Politica