miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pădurar vâlcean, reținut de polițiști după ce a ajutat hoții de lemne

Un bărbat de 60 de ani, din județul Vâlcea, a fost reținut de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba. Se pare că acesta este cercetat pentru complicitate la tăiere fără drept de arbori și complicitate la furt de arbori.
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în calitate de pădurar la un ocol silvic din județul Vâlcea, i-ar fi înlesnit şi ajutat pe angajaţii unei societăți comerciale din județul Alba, specializată în exploatarea de material lemnos, să taie fără drept arbori din fondul forestier naţional, tăieri care ar fi fost urmate de furtul materialului lemnos. Din cercetări a rezultat că, în acest fel, ar fi fost tăiați 399 de arbori nemarcați.
În weekend, persoana reținută a fost prezentată în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale. De altfel, la data de 12 mai 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 18 percheziţii (7 în județul Alba, 6 în județul Vâlcea, 4 în județul Sibiu și una în județul Gorj) la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni.

Politica