marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cabanele de pe Transfăgărășan, invadate de urși

Urșii au invadat cabanele și chioșcurile de pe Transfăgărășan. Mamiferele au început să atace tot mai des locuințele din zonă, informează realitatea.net

Potrivit sursei citate, un urs a intrat chiar în bucătăria cabanei Bâlea Lac, iar un altul a distrus un chioșc și a avariat serios o rulotă.

”Se plimbă ca la ei acasă. Seara nu mai poți să ieși din cabană. De când s-a redeschis Transfăgărășanul, au apărut chioșcurile și au diferite produse care îi atrag. Vin după miros și nu se tem, au avariat niște chioșcuri, unul a intrat chiar până în bucătărie la Bâlea Lac. În plus, ca să ajungă la gunoaie rup ușile metalice, rup gratii, rup tot ca să ajungă la gunoaie. Poate fi periculos pentru turiști. În ultimele zile au început să urce oile la munte și unii s-au mai dus după ele, deja au început să apară ciobani care spun că le-au dispărut berbecuți”, a declarat pentru Turnul Sfatului Marius Olariu, proprietar al cabanei de la Bâlea Cascadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Proprietarii de cabane de pe Transfăgărășan sunt de părere că un incident periculos ar putea avea loc oricând, mai ales că numărul turiștilor începe să crească de la o săptămână la alta, scrie turnulsfatului.ro

De altfel, un clip care arată un urs cum sare spre o femeie care se apropie prea mult a devenit viral săptămâna aceasta. Cei care cunosc zona spun că imaginile au fost surprinse tot pe Transfăgărășan, însă pe partea dinspre Argeș.

foto: turnulsfatului.ro

Politica