vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O româncă, prima turistă testată pozitiv cu coronavirus, în Creta

O româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus.

Femeia, aflată în vacanţă împreună cu soţul ei, a fost izolată la hotel, urmând ca duminică să fie transportat la o altă unitate hotelieră, în carantină, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe, citat de stirileprotv.ro

Conform sursei citate, respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.
Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

Politica