Conecteaza-te cu noi

Sport

Real Madrid va avea echipă de fotbal feminin

Publicat

pe

Unul dintre ultimele cluburi de top ale Europei care încă nu investise în fotbalul feminin a preluat-o pe CD Tacón din prima ligă feminină din Spania. Înțelegerea care data încă din toamna anului trecut a intrat în vigoare de la 1 iulie și, conform presei iberice, clubul madrilen are planuri mari pentru noua echipă.
De altfel, Tacón deja își asigurase serviciile internaționalelor suedeze Sofia Jakobsson și Kosovare Asllani, nominalizate în 2019 la Balonul de Aur. Echipa își mutase antrenamentele și jocurile de pe teren propriu la Valdebebas, baza de pregătire a lui Real.
„Este un moment important: cel mai mare club din lume investește în fotbalul feminin. Este un mesaj transmis și altor echipe, sper ca tot mai multe să se implice în această zonă. Îmi doresc ca investiția să fie una pe termen lung, este cunoscut faptul că nu poți avea performanță peste noapte”, a declarat pentru AFP Ada Hegerberg, prima câștigătoare a Balonului de Aur în fotbalul feminin.
În fotbalul masculin, Real Madrid este echipa cu cele mai multe ediții de Liga Campionilor câștigate, 13 la număr. De asemenea, clubul antrenat în prezent de Zinedine Zidane are în palmares 33 de titluri de campioană a Spaniei.
Sursă: frf.ro

Continue Reading