Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Poliţia Română: Proiect de creştere a gradului de siguranţă rutieră

Publicat

pe

Poliţia Română a anunţat joi că începe implementarea unui proiect care are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră prin modelarea comportamentului cetăţenilor şi responsabilizarea lor.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi respectare a normelor rutiere, precum şi conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă regulile de circulaţie. Vor fi organizate 6 campanii naţionale de informare şi peste 100 de activităţi preventiv-educative. În campaniile de educaţie rutieră, desfăşurate la nivel naţional şi local, vor fi folosite 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră şi o caravană educaţională, ce vor fi achiziţionate în cadrul proiectului.

Potrivit unui comunicat al IGPR transmis Agerpres, Ministerul Transportului, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în calitate de organism intermediar pentru transport, şi Inspectoratul General al Poliţiei Române, în calitate de beneficiar al finanţării nerambursabile alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, au încheiat, la data de 23 iunie, contractul de finanţare nr.69 pentru proiectul „Educaţie Rutieră – Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanţilor la trafic pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră”.

Proiectul, care se desfăşoară pe parcursul a 36 de luni (1 iulie 2020 – 30 iunie 2023), are ca obiectiv general creşterea gradului de siguranţă rutieră prin modelarea comportamentului cetăţenilor şi responsabilizarea lor, în calitate de utilizatori ai drumului, indiferent de categoria de participanţi la trafic din care fac parte.

Sursa citată precizează că bugetul proiectului este de 31.405.057,97 lei (din care 20.063.345,59 lei – valoare asigurată din FEDR, reprezentând 85% din valoarea totală eligibilă aprobată, 3.540.590,41 lei – valoare asigurată din bugetul beneficiarului, reprezentând 15% din valoarea totală eligibilă aprobată şi 7.801.121,97 lei – valoarea neeligibilă inclusiv TVA).

Continue Reading