vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Trei olteni prinși băuți la volan și alți doi conduceau vehicule neînmatriculate

Polițiștii rutieri olteni au depistat miercuri, 1 iulie, trei persoane conducând sub influența alcoolului. Alte două persoane conduceau autovehicule neînmatriculate. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale.
Unul dintre șoferii prinși băuți la volan conducea și fără să dețină permis de conducere. Este vorba de un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Slatina, depistat pe strada Fundătura Oltului. Olteanul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 1.22mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a refuzat prelevarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Pe strada Crișan, din municipiul Slatina, polițiștii au depistat al doilea șofer, un bărbat de 47 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest și a rezultat o concentrație de 0.93mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Un alt conducător auto a fost depistat pe raza orașului Balș. Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, conducea un autoturism pe strada Nicolae Bălcescu, după ce a consumat băuturi alcoolice. În cazul bărbatului, aparatul alcooltest a indicat o concentrație de 0,99 mg/litru alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii au întocmit dosare penale în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
Polițiștii au mai găsit și doi olteni care conduceau vehicule neînmatriculate sau cu autorizația de circulație expirată. Unul dintre ei a fost depistat pe Drumul Național 6, la intersecția cu Varianta Ocolitoare 6G, pe raza municipiului Caracal, în timp ce conducea o autoutilitară, având autorizația de circulație provizorie expirată.
Totodată, polițiștii au depistat pe raza comunei Bucinișu, un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Amărăștii de Jos, în timp ce conducea un motoscuter neînmatriculat și fără a poseda permis de conducere.
În aceste cazuri polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Politica