sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Crește numărul infectărilor cu COVID-19 după relaxarea măsurilor de siguranță, în Bulgaria

Bulgaria a anunțat, în ultimele 24 de ore, o creștere bruscă a cazurilor de COVID: 165 de noi infectări.

Astfel că, numărul cazurilor a trecut de 5000, cifra considerată un parametru important. Din 5154 de pacienți mai sunt 2200 sub observație. Este a două oară când în Bulgaria se confirmă atât de multe cazuri într-o zi, după relaxarea măsurilor de siguranță medicală.

Potrivit stiri.tvr.ro, primii turiști străini au început să vină în urmă cu aproape o săptămâna, majoritatea din Germania. Mulți dintre ei sunt cazați în stațiunea Albena unde au fost luate măsuri stricte de siguranță sanitară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Aseară, managementul staţiunii a decis, pentru a proteja sănătatea personalului nostru şi a oaspeţilor noştri, să închidem toate cluburile de noapte din Albena”, spune Hristo Penev, directorul stațiunii Albena.

La Albena, prevenirea infectării cu noul colronavirus începe de la barieră de la intrarea în stațiune unde toate mașinile sunt dezinfectate.

În fiecare dimineață sunt deyinfectate umbrelele și sezlongurile. Înainte de cazarea fiecărui turist camerele de hotel sunt dezinfectate riguros iar în restaurante au fost luate măsuri de protecție: mâncarea se aduce la masă dar de acolo servirea o fac chiar turiștii. Pentru asta trebuie să poarte mănuși. Experții estimeaya că noul coronavirus va există și la iarnă, în paralel cu alte infedctii hibernale.

Politica