joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Elevii olteni, nemulțumiți de rezultatele obținute la Bac. Peste 1.200 contestaţii depuse

S-au depus peste 1.200 contestaţii, în judeţul Olt, după afişarea rezultatelor la examenul naţional de Bacalaureat. Cele mai multe s-au înregistrat la Limba şi literatura română.
În urma afișării rezultatelor de la examenul de Bacalaureat, sute de absolvenți de liceu din Olt s-au adresat cu contestaţii în centrele de examen. În total au fost depuse 1.212 contestaţii în tot judeţul, cele mai multe, 413, înregistrându-se la Limba şi literatura română. La proba obligatorie a profilului s-au depus 486 contestaţii, iar la ultima probă, cea la alegere a profilului, 313.
La Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina, liceul cu cea mai mare rată de promovare din judeţ, au fost depuse numai în prima zi 148 contestaţii, chiar dacă aici există și cele mai multe medii de 10.
Directorul unității de învățământ, Carol Kovacs, consideră că aceste contestații sunt îndreptățite, pentru că elevii sunt dintr-o promoţie foarte bună. Deși, în liceu, s-au obținut 3 medii de 10, directorul a declarat că se aștepta la un număr mult mai mare.
„Promoţia din acest an a fost o promoţie foarte bună de elevi, au avut rezultate foarte bune la toate olimpiadele pe discipline, mă surprinde că am avut şi note de 1, am avut şi note mici şi, sincer vă spun, m-aşteptam la vreo 12-13-14 medii de 10 în acest an, pentru că promoţia de anul ăsta la clasa a XII-a a fost mai bună decât cea de anul trecut”, a declarat directorul, potrivit Adevărul.
Reprezentantul colegiului susține că situația creată de pandemie a influențat negativ rezultatul examenelor, dar, totuși, crede că lucrurile se vor mai îmbunătăți după contestații.
„Cred că şi din cauza crizei ăsteia copiii s-au demobilizat, nu s-au adunat, au stat şi cu masca pe figură în timpul probelor, cred că a influenţat totuşi rezultatul, în sensul că nu avem rezultatele la care ne-am aşteptat. Dovadă şi numărul mare de contestaţii. Ieri, la ora 20:00, au fost înregistrate 148 de contestaţii. Cu ce se mai adună astăzi până la ora 12:00 practic o să mai avem un semi-BAC, înseamnă că copiii au considerat că au făcut mai mult decât notele pe care le-au luat. Sunt contestaţii ale unor copii care au luat 9.90, 9.91, 9.93, şi 9.60, copii olimpici care nu ştiu din ce motive… E posibil s-avem rezultate mai bune după contestaţii, din acest motiv n-am făcut o evaluare statistică acum”, a declarat prof. Kovacs înainte de expirarea termenului pentru contestaţii.
În judeţul Olt, rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale care au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020 este de 58,26%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 67,93, iar din sesiunile anterioare, 20,10%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 7,78%.
În perioada 1-4 iulie vor fi recorectate lucrările contestate, iar rezultatele finale vor fi afişate duminică, 5 iulie 2020.

Politica