joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grecia deschide aeroporturile din insule şi extinde lista pentru turiştii veniţi din alte ţări

Grecia a anunțat că redeschide aeroporturile din insule pentru turiştii veniţi din alte ţări şi anulează testele pentru cetăţenii veniţi din Spania, Italia şi Olanda, relatează Agerpres care citează EFE.

De la 1 iulie, toţi turiştii care vin dintr-un teritoriu al Uniunii Europene, din ţările asociate spaţiului Schengen, sau dintr-un stat inclus pe lista comunitară privind cele 14 ţări considerate sigure, vor putea călători în Grecia.

Rămân excluse până la 15 iulie zborurile directe dinspre şi spre Grecia venite din Marea Britanie, Turcia şi Suedia.

Turiştii bulgari care preferă să-şi petreacă vacanţa în Grecia pot folosi însă un singur punct de trecere al frontierei, cel de la Kulata – Promachonas, conform unui anunţ făcut miercuri de Ministerul bulgar de Externe, care invocă o decizie a autorităţilor elene.

Toate celelalte puncte de trecere a frontierei dintre Bulgaria şi Grecia vor putea fi folosite doar în mod excepţional, atunci când sunt „motive întemeiate” pentru acest lucru. Conform BTA, nu se precizează care sunt aceste „motive întemeiate”. Această situaţie se poate însă schimba şi vor fi redeschise mai multe puncte de trecere a frontierei în funcţie de evoluţia condiţiilor epidemiologice.

În ceea ce priveşte testarea turiştilor, autorităţile elene au anunţat că de miercuri se vor efectua doar teste aleatorii pentru COVID-19 şi nu vor mai exista teste obligatorii pentru turiştii veniţi din ţări specifice.

Pentru aceasta au fost repartizaţi 126 de ofiţeri ai corpului medical din cadrul forţelor armate la punctele de control din toate aeroporturile ţării.
Toţi călătorii vor trebui să completeze şi să trimită cu 48 de ore înainte de călătorie aşa-numitul formular de localizare a pasagerilor, care este deja disponibil pe aplicaţia Visit Greece şi pe site-ul travel.gov.gr.

Turiştii care au fost deja supuşi unui test de COVID-19 vor trebui să aştepte rezultatul timp de 24 de ore la adresa aleasă ca destinaţie a călătoriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica