joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Au început înscrierile elevilor pentru admiterea în învăţământul profesional de stat şi dual

Prima etapă pentru înscrierea elevilor în învăţământul profesional de stat şi în cel dual pentru anul şcolar 2020 – 2021 a început luni şi durează până pe 3 iulie, pe 6 iulie urmând să fie afişate listele de candidaţi înscrişi.

Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ care au ofertă educaţională pentru învăţământul profesional se face pe baza fişei de înscriere în învăţământul profesional de stat şi a foii matricole.

Secretariatele unităţilor de învăţământ gimnazial completează, la cererea elevilor şi a părinţilor/ reprezentanţilor legali pentru minori, fişa de înscriere în învăţământul profesional de stat cu informaţiile privind datele personale ale absolvenţilor claselor a VIII-a, mediile generale de absolvire, notele şi mediile obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a, prin tipărirea acestora din aplicaţia informatică centralizată, precum şi a foii matricole cu mediile obţinute în clasele V – VIII, prevede ordinul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Opţiunile elevilor pentru o unitate de învăţământ care are ofertă pentru învăţământul profesional şi calificările din oferta acesteia se completează de către candidaţi asistaţi de diriginţi/cadrele didactice din unitatea de învăţământ gimnazial pe baza unei | programări pe zile şi ore a tuturor elevilor. Înscrierea candidaţilor la unităţile de învăţământ pentru care au optat se realizează numai de către unităţile de învăţământ gimnazial prin transmiterea electronică la unităţile de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional a fişelor de înscriere a candidaţilor, însoţite de foile matricole. Candidaţii nu se prezintă şi nu depun personal documentele de înscriere la unităţile de învăţământ pentru care optează, scrie Agerpres.

Se va elibera o singură fişă de înscriere. Nu se eliberează fişe de înscriere elevilor din clasa a VIII-a cu situaţia şcolară neîncheiată, aflaţi în stare de corigenţă sau repetenţie, precizează sursa citată.

Pe 6 iulie are loc afişarea, la sediile şi pe site-urile unităţilor de învăţământ gimnazial absolvite şi a unităţilor de învăţământ care au ofertă pentru învăţământul profesional pentru care au optat, a listei candidaţilor înscrişi în învăţământul profesional.

Pe 9 iulie are loc calcularea de către comisiile de admitere din unităţile de învăţământ a mediilor finale de admitere, conform precizărilor de calcul din metodologia de admitere în învăţământul profesional, iar pe 10 iulie – validarea, de către comisia de admitere judeţeană/a municipiului Bucureşti pentru învăţământul profesional de stat, a listei candidaţilor declaraţi admişi în învăţământul profesional de stat.

Politica