joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Explozie de bucurie în Bănie! Alb-albaștrii intră în cursa pentru titlu!

CSU Craiova a îngenuncheat Clujul și s-a apropiat la un punct de lider. Victoria a fost sărbătorită de fani și jucători la aeroport, noaptea târziu.

Revenirea lui Elvir Koljic a adus revirimentul celor de la CSU. Patru goluri în trei meciuri a reușit vârful bosniac. Ultimul în poarta CFR Cluj, cel care a dat tonul victoriei din Gruia. Șutul lui Koljic, din afara careului, a stabilit, de altfel, scorul primei reprize. Partea secundă a început năucitor: lob Mihăilă, pe contra-atac, pentru 2-0. Gazdele s-au trezit parcă din pumni și au reușit egalarea, prin Deac și Vinicius. Cicâldău, în momentele de final ale jocului a marcat pentru toate punctele.
Dacă la începutul săptămânii, echipa craioveană se afla la 7 puncte în urma CFR Cluj, grație victoriilor din restanța cu Botoșani și de duminică, din Gruia, a ajuns la un singur punct distanță de fotoliul de lider. Iar Bergodi, antrenorul italian care o îngropase pe FC Voluntari, are 3 victorii din 3 pe banca oltenilor.
De altfel, italianul a și recunoscut că nu visa la un astfel de parcurs: „A fost cel mai frumos meci al sezonului. A fost extraordinar. Felicit băieții, au făcut meci foarte bun. În prima repriză am avut 3-4 ocazii, au avut șanse și CFR. În partea a doua, CFR, echipă cu experiență, a speculat și ne-a dat gol. Apoi am marcat pentru victorie. E prima victorie a mea împotriva lui Dan Petrescu. Dar câștigasem ca jucător. Dar nu asta e problema. Jucătorii capătă mai multă experiență. Aș fi ipocrit dacă aș spune că mă gândeam că începem așa, cu 3 victorii din 3. Dar acesta e meritul băieților. Ei sunt principalii actori de pe teren. Trebuie să fim modeşti, să stăm cu picioarele pe pământ, suntem încă în spatele CFR -ului. Când am venit, era un vis dacă unul îmi spunea că am putea juca ultimul meci acasă cu titlul pe masă”.
Eroul din Gruia, Cicâldău a spus: „Era într-un fel normal. Suntem fericiți că am reușit să luăm cele trei puncte. E bine că am luat punctele, dar trebuie să vizionăm meciul, pentru că nu putem permite atunci când conducem cu 2-0 să fim egalați. A fost o deplasare foarte grea, dacă pierdeam se termina totul. Însă CFR e în continuare pe primul loc și trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Trebuie să rămânem concentrați. Suntem la mâna noastră, dacă ne câștigăm toate meciurile. Ar fi ceva senzațional pentru această echipă să câștige titlul. Am marcat 3 goluri, nu știu cine a reușit aici asemenea performanță”.
Cu un gol și o pasă decisivă, Valentin Mihăilă a fost printre cei mai buni de pe teren: „A fost unul dintre cele mai frumoase meciuri din Liga 1. Sunt bucuros că am câștigat, trebuie să mergem mai departe, să luăm toate punctele și din celelalte meciuri care au mai rămas. Diferența a făcut-o echipa. Am fost motivați bine. Știam că ne așteaptă un meci capital, dacă nu câștigam era totul terminat”.
Dan Nistor și-a completat coechipierii: „Știam că sunt periculoși la fazele fixe, dar una peste alta mă bucur că am câștigat. În prima repriză am avut multe ocazii, puteam să câștigăm meciul de atunci. La CFR Cluj mi s-au dat puține șanse, așa au câștigat dânșii. Eu mă simt bine la Craiova, acum presiunea e mare pentru noi. Să câștig titlul cu Universitatea ar fi maxim, m-aș putea apoi lăsa de fotbal. Dacă mergem cap la cap până la final, ultimul meci va fi la noi acasă, apoi ce va vrea Dumnezeu. E meritul lui Bergodi, a găsit formula perfectă – 3 din 3. Pasăm bine, s-au creat automatisme de joc. Avem și un super-vârf, Koljic, sperăm să nu rămânem fără el la finalul de campionat”.
Sorin Cârțu, președintele oltenilor, a povestit cum a trăit meciul: „La 2-1 am cam plecat puțin așa de la teren, n-am văzut golul lui Vinicius. M-am supărat așa, că în loc să avem 3, 4-0, a fost 2-2. Din 2014 și până acum consider că e cea mai importantă victorie, acum facem pasul acela pe care tot l-am ratat. Până acum parcă am făcut contratimp. Acum am relansat campionatul. Avem șanse, acum e important să avem continuitate și un echilibru maxim. E important ca la ultimul meci să ne jucăm șansa pe teren propriu. FCSB va fi un arbitru al luptei pentru titlu. Dar nici ei nu cred că cedează. Suntem echipa momentului, suntem cea mai bună echipă. Merităm aprecieri la momentul acesta. Avem dreptul să ne facem scenarii, suntem îndreptățiți să visăm”.
Zeci de fani i-au așteptat pe jucătorii lui Bergodi la Aeroportul Craiova pentru a sărbători împreună succesul împotriva CFR Cluj. Echipa olteană dă impresia că poate redeveni mare!

CFR Cluj – CSU Craiova 2-3
Au marcat: Deac 59, Vinicius 70 / Koljic 10, Mihăilă 55,Cicâldău 87
CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Burcă, Camora – Itu (59 Petrila), Bordeianu (88 Chipciu), Dokovic (59 Rondon) – Deac, Omrani (87 Traore), Costache (Păun). Antrenor: Dan Petrescu.
CSU: Pigliacelli – Vlădoiu (81 Vătăjelu), Bălașa (81 Cosic), Acka, Bancu – Nistor (70 Gustavo), Mateiu, Cicâldău – Ivan (74 Bărbuț), Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Arbitru: Istvan Kovacs.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
1. CFR 5 3 1 1 7-4 36
2. CSU 5 4 0 1 10-9 35
3. FCSB 4 1 2 1 8-6 27
4. Botoșani 5 1 1 3 5-7 27
5. Astra 4 1 1 2 3-4 25
6. Mediaș 5 0 3 2 3-6 25

Politica