joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Armata Română caută rezervişti voluntari

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) organizează o nouă campanie de recrutare şi selecţie pentru cetăţeni care doresc să îndeplinească serviciul militar, în calitate de rezervişti voluntari în Armata României.

Concret, pentru anul 2020, sunt disponibile 1.059 de locuri de rezervişti voluntari (maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi), în unităţi militare din judeţele Arad, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Iaşi, Ilfov, Neamţ, Sibiu, Tulcea, Vrancea şi din municipiul Bucureşti, scrie Adevărul.

Pentru înscriere, doritorii se pot prezenta, până la data de 10 iulie, atât la sediul Centrului Militar Zonal/Judeţean/de Sector, pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul, cât şi la alte astfel de centre, în situaţia în care locul de muncă sau reşedinţa temporară diferă de localitatea de domiciliu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La prezentare, candidaţii vor avea asupra lor actul de identitate, în original şi copie, certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maximum şase luni înainte de data depunerii, acte de studii şi alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi copie, permisul de conducere, în original şi copie, şi livretul militar (pentru cei care deţin calitatea de rezervist), în original şi copie, arată MApN.

Candidaţii care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în calitate de rezervişti voluntari în Armata Română vor completa o cerere de înscriere. Ulterior, personalul din cadrul centrelor militare va informa candidaţii cu privire la etapele pe care le presupune procesul de recrutare şi selecţie, respectiv, unitatea militară în care urmează să susţină probele de selecţie, unitatea sanitară unde va avea loc examinarea medicală şi unitatea militară sau centrul de pregătire în care se va face programul de instruire iniţială (pentru cei care nu au la activ serviciul militar).

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte orientarea către arme, servicii şi specialităţi militare pentru care aceştia prezintă abilităţi şi aptitudini.

Cei care aplică pentru un post de rezervist voluntar vor beneficia de o remuneraţie care nu este de neglijat şi vor primi în cont 30% din solda unui militar aflat în serviciul permanent. Dacă avem în vedere că în cazul unui soldat profesionist salariul lunar este de 1.857 de lei, rezervistul voluntar va avea de încasat după perioada de instrucţie, când stă acasă, aproximativ 540 de lei. Pe acelaşi principiu, un subofiţer rezervist voluntar va încasa 720 de lei. În plus, cât timp este în programul de instruire, voluntarul primeşte soldă întreagă, la fel ca un militar profesionist, adică 1.857 de lei, în cazul unui soldat, şi 2.400 de lei, pentru un subofiţer.

Politica