joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transferul lui Malinov revine în actualitate: oltenii au concurență acerbă!

Pentru a-l cumpăra pe internaționalul bulgar, Mihai Rotaru va trebui să deschidă larg buzunarul cu arici

Presa bulgară speculează că s-a început deja licitația pentru internaționalul Kristian Malinov, 26 de ani, de la ȚSKA Sofia. Între cluburile care îl doresc pe mijlocaș s-ar afla și CSU Craiova. Sportlive.bg susține că oltenii lui Rotaru au o concurență serioasă pentru a-l transfera pe Malinov, jucătorul cu 13 partide în tricoul naționalei având cele mai mari șanse de a ajunge în Jupiler League, la gruparea Mechelen.
Pe lângă Mechelen și CSU, mai sunt și câteva grupări din ligile inferioare germane care-l monitorizează pe bulgar. Interesul crescut face ca prețul acestuia să fie în jurul a 1.5 milioane de euro. Pentru olteni ar fi una dintre cele mai însemnate investiții, având în vedere că o astfel de sumă ar însemna echivalentul răscumpărării lui Andrei Ivan de la Krosnodar, cel mai mare transfer din istoria fotbalului din Bănie.
Malinov are contract cu gruparea din capitala Bulgariei până în vara lui 2022. A prestat în 26 de partide în actuala stagiune, contabilizând 3 goluri și tot atâtea pase decisive. Marko Mihajlevic, tehnicianul de la ȚSKA Sofia, a recunoscut că l-ar putea pierde pe jucător în această vară, având în vedere ofertele care curg pe adresa clubului.
Dacă nemții nu se mișcă mai repede, atunci Mechelen și CSU Craiova ar fi cluburile care ar înainta oferte pentru Malinov. Oltenii au un singur atu: faptul că vor juca din vară în cupele europene, acolo unde belgienii de la Mechelen nu au reușit să ajungă.
Malinov a fost crescut la academia celor de la Litex Loveci, însă debutul la seniori avea să-l facă pentru Dobrudzha Dobrich, în liga secundă, acolo unde a evoluat sub formă de împrumut. A evoluat şi pentru prima echipă de la Loveci, înainte să semneze cu ŢSKA Sofia, în vara anului 2016. De atunci, mijlocaşul la închidere a adunat 113 meciuri, 6 goluri şi 8 pase de gol pentru fosta campioană a Bulgariei.

Politica