joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Atenționare ISU pentru cei ce vor să meargă la scăldat în vacanța de vară

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți atrag atenția celor care aleg scăldatul în ape curgătoare sau lacuri, pe timpul verii. Aceștia recomandă cetățenilor să respecte câteva măsuri, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nefericite, care se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a riscului de înec.
Pompierii fac apel la cetățeni să frecventeze numai locurile special amenajate pentru înot şi să respecte avertizările privind interzicerea scăldatului în alte zone decât cele autorizate. O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care nu trebuie lăsați nesupravegheaţi, mai ales în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă.
Se recomandă evitatarea scăldatului în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci.
Astfel, cetățenii, indiferent dacă sunt buni înotători sau nu, atunci când se aventurează cu ambarcațiunea sau la scăldat în locurile neamenajate, trebuie să conștientizeze riscurile la care se expun și să se protejeze purtând echipamente adecvate.
De asemenea, pentru evitarea șocului hipotermic, cetățenii trebuie să nu intre, imediat, în apa rece după ce au stat mult la soare. Pentru prevenirea unor situații de urgență, cetățenii nu trebuie să se aventureze în apă când sunt în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.
În timpul unor vijelii sau furtuni, scăldatul este interzis.

Politica