vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Jandarmul cu peste 30 de maratoane şi semimaratoane pentru diverse cauze nobile la activ

Plutonierul major Nicolae Rădulescu, în vârstă de 36 ani, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, a participat la peste 30 de maratoane şi semimaratoane pentru diverse cauze nobile, obţinând locuri fruntaşe. Acesta este pasionat de haina militară încă din copilărie. La doar 19 ani Nicolae a decis să devină jandarm, motiv pentru care a urmat cursurile Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Al. Ghica” – Drăgăşani, unde a absolvit cu brio.
Şi-a început cariera la Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, iar din anul 2008 face parte din echipa Jandarmeriei Vâlcene. Rădulescu a dus dintotdeauna o viaţă de sportiv şi a încercat de toate: fotbal, handbal, atletism, inclusiv oină. Fiind o fire deschisă şi atentă la nevoile celor din jurul lui, Nicolae a îmbinat utilul cu plăcutul.
„Îmi place foarte mult să alerg şi, de obicei, aleg traseele montane puţin mai dificile. Dar atunci când vrei cu adevărat să ajuţi, nu mai contează tipul de traseu. Cel mai frumos maraton la care am participat şi care mi-a rămas în suflet a fost cel de la Constanţa, când am alergat pentru copiii cu autism. Ţin minte că au participat 60 de echipe pentru această cauză. Eu am alergat cu echipa mea 85 de km pe plajă şi am reuşit să obţinem locul V. Ne-am bucurat că am făcut parte din acest proiect şi ne-am atins scopul – acela de a ajuta!”, a spus plutonierul, citat de Inspectoratul de Jandarmi Vâlcea.

Politica