sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sistemul de urmărire a materialului lemnos, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat în ședința de joi operaţionalizarea SUMAL – sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase, a anunțat ministrul Mediului, Costel Alexe.

„În şedinţa de guvern am aprobat hotărârea pe care am promis-o de la începutul mandatului, şi anume, operaţionalizarea SUMAL, sistemul de urmărire a materialului lemnos. În doar şase luni, Guvernul Orban a reuşit să recupereze cei patru ani pe care i-au pierdut şi România şi pădurile noastre, pentru că acest sistem de urmărire a materialului lemnos a fost tergiversat foarte mult timp. (…) Odată cu operaţionalizarea acestui sistem de urmărire a materialului lemnos, vom reuşi în timp real, 24 de ore din 24, să avem un management foarte bun al materialului lemnos, vom şti în orice moment cât s-a tăiat din pădurile României, unde va merge acest material lemnos, către ce depozit şi, evident, mai ales, apoi, către terţi”, a declarat Costel Alexe joi, la Palatul Victoria.

El a adăugat că odată cu operaţionalizarea acestui sistem, toate instituţiile statului vor fi într-o strânsă coordonare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Îi asigur pe toţi românii că odată cu operaţionalizarea SUMAL, transportul dublu pe acelaşi aviz nu se va mai putea realiza. De asemenea, odată cu operaţionalizarea SUMAL nimeni nu va mai putea să transporte cu aviz cantităţi mai mari sau mai mici, pentru că la fiecare transport de material lemnos vor fi obligaţi transportatorii să urce cele trei fotografii, din faţă, lateral şi spate, pentru a putea dovedi că au cantitatea de material lemnos cu care au plecat din pădure şi vor ajunge în depozit. Pentru că multe din aceste ilegalităţi, fie în interiorul fondului forestier, fie pe drumurile publice, de multe ori s-au petrecut şi cu sprijinul sau au închis autorităţile ochii. Prin acest sistem vom şti exact cât au tăiat, cât au avizat, cât şi-au însuşit atunci când au încărcat mijlocul de transport şi, evident, cât trebuie să ajungă la destinaţie”, a menţionat Alexe, citat de Digi24.

Politica