miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mirel Rădoi are bătăi de cap cu fundașii centrali

Selecționerul României, Mirel Rădoi, nu a apucat să debuteze pe banca tricolorilor într-un joc oficial. Tânărul antrenor va avea șansa să o facă în septembrie, la meciul cu Irlanda de Nord, din prima etapă a Ligii Națiunilor, dar lucrurile s-au complicat destul de mult din momentul în care tehnicianul a acceptat să preia cârma naționalei.
Rădoi nu are prea multe variante pentru centrul defensivei și chiar spune că nici până acum nu a avut idee care erau fundașii centrali ai echipei naționale a României. Selecționerul are două variante solide în momentul de față, dar lucrurile se vor mai putea schimba până în toamnă.
„Dacă n-am știut până acum cine sunt fundașii noștri centrali titulari, acum, după pandemie, nici atât. Alin Toșca joacă fundaș central în partea stângă în sistem de trei. Iulian Cristea a jucat și mijlocaș central, a fost accidentat. Vlad Chiricheș a fost mereu accidentat în ultima perioadă. Singurii care au evoluat constant pe pozițiile lor sunt Gabi Tamaș și Grigore. Burcă a jucat și în bandă. Pentru noi nu vor conta doar evoluțiile de la echipele de la club, ci și cum se prezintă la antrenamente”, a declarat Mirel Rădoi, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.
Programul naționalei în această toamnă:
– 4 septembrie: România – Irlanda de Nord (Liga Națiunilor)
– 7 septembrie: Austria – România (Liga Națiunilor)
– 8 octombrie: Islanda – România (baraj Liga Națiunilor pentru EURO 2020)
– 11 octombrie: Norvegia – România (Liga Națiunilor)
– 14 octombrie: România – Austria (Liga Națiunilor)
– 12 noiembrie: Bulgaria sau Ungaria – România (baraj Liga Națiunilor pentru EURO 2020 – dacă trecem de Islanda)
– 15 noiembrie: România – Norvegia (Liga Națiunilor)
– 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România (Liga Națiunilor).

Politica