Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Războiul din PSD continuă. Oamenii lui Dragnea, atac la tabăra Ciolacu-Stănescu: „PSD e un tractor cam mare”

Publicat

pe

În ultimele zile a început un adevărat război al declarațiilor în PSD. Protagoniștii sunt oamenii loiali lui Liviu Dragnea, care au fost îndepărtați treptat de la conducerea partidului de tabăra lui Marcel Ciolacu. Lideri care altădată făceau parte din „cercul zero” al deciziilor în partid, se ceartă acum pe Facebook cu actuala conducere interimară.

Mai exact, Ionel Arsene, baronul de Neamț, Codrin Ștefănescu, Răzvan Cuc sau Cătălin Rădulescu, altădată nelipsiți din biroul lui Liviu Drangea, au transmis mesaje prin care își arată dezacordul cu modul în care este condus partidul, dar mai ales în legătură cu declarațiile recente ale secretarului interimar Paul Stănescu, care a criticat o ieșire publică a lui Eugen Teodorovici.

 „În loc să îți critici public colegii de partid, mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, ce te face pe tine să fii o alternativă, deși știi și tu prea bine că PSD e un tractor cam mare”, a scris pe Facebook, Ionel Arsene. 

Arsene încearcă să se repoziționeze și să îl împingă spre șefia partidului pe Eugen Teodorovici, chiar dacă între cei doi nu există o relație, însă fostul ministru al Finanțelor poate fi o alternativă la cuplul Ciolacu-Stănescu. De altfel, Ionel Arsene a încercat să îl împingă spre o candidatură și pe Sorin Grindeanu, în discuțiile interne din partid Arsene susținând această variantă, chiar dacă nici măcar nu discutase cu fostul premier.

Între timp, Grindeanu a anunțat că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte, scrie Digi24.

Eugen Teodorivici nu a anunțat încă oficial dacă intră în competiție dar dă de înțeles că va candida pentru șefia PSD. Într-un mesaj pe Facebook, Teodorovici vorbește despre revenirea PSD la guvernare și despre rolul viitorului președinte al partidului. 

„Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD”, răspunde în numele actualei conduceri, secretarul general interimar Paul Stănescu.

Mesajul lui Stănescu a fost însă taxat de PSD-iști precum Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor trecut de sub „tutela” lui Niculae Bădălău sub aripa lui Liviu Drangea și a lui Ionel Arsene, în perioada în care Dragnea conducea partidul sau de Cătălin Rădulescu, cunoscut ca „deputatul Mitralieră”.

„Când simți că pierzi controlul, ataci public fără să te uiți în jurul tău. Paul Stănescu & Co s-au trezit șefi peste Partid și se cred atotputernici. Când un membru PSD își permite să aibă propria opinie, să nu fie de acord cu Paul Stănescu & Co, devine ”un aventurier politic” care e ”preocupat doar de funcții”. Actuala conducere PSD trebuie să înțeleagă că oamenii s-au săturat de aceleași fețe, e momentul ca în PSD să vină oameni cu experiență politică și cu o viziune nouă”, a scris Răzvan Cuc, tot pe rețeaua socială.

O reacție mai dură a avut deputatul PSD, Cătălin Rădulescu.

„Măi Paulică, tu care te crezi vreo marca „de blugi” în partidul nostru, și după ce nici măcar nu ai învățat la școală că se spune matematică și nu „artmetică”, și care ai fost ajutat de Liviu Dragnea (la rugămintea tatălui tău) că de pe tractor să faci și facultate (tot particulară, taticu?) și apoi să ai ascensiunea pe care nu o visai în viața ta, în administrație și politică, tu vrei sa te compari cu Eugen Teodorovici? Sau cu Pleșoianu, Șerban Nicolae, Grindeanu, Vasile Dâncu, Codrin, Ionel Arsene și alții?”, a scris Rădulescu.

Congresul PSD ar urma să fie organizat la finalul lunii iulie, sau cel târziu în luna august. Ciolacu își dorește un congres în care noua conducere a partidului să fie aleasă în baza unei moțiuni, adică fiecare candidat să intre în alegerile interne cu o echipă proprie pe care delegații să o voteze. Se discută inclusiv despre un congres online, în funcție de evoluția pandemiei, variantă însă contestată de mai mulți lideri ai partidului.

În afară de Eugen Teodorovici, la șefia partidului și-ar putea asuma o candidatură și senatorul Șerban Nicolae.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.