Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Peste 5.500 de parfumuri de contrabandă, confiscate de polițiștii mehedințeni și procurorii D.I.I.C.O.T.

Publicat

pe

O grupare specializată în valorificarea de parfumuri contrafăcute, aduse din Turcia, a fost destructurată în urma a 7 percheziții efectuate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și procurorii D.I.I.C.O.T. Oamenii legii au confiscat peste 5.500 de parfumuri, numeroase alte obiecte și bani.

În cursul zilei de marți, polițiștii de combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. din Mehedinți, au efectuat 7 percheziții domiciliare în București, Timișoara și în Băbeni, județul Vâlcea.

Activitățile au avut ca scop documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, fraudă informatică, înșelăciune,contrafacerea unei mărci și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, concurență neloială și cultivarea de droguri de risc, fără drept.

În urma perchezițiilor au fost indisponibilizate 5.587 de parfumuri, de diferite mărci, 1.241 de mostre de parfumuri, de diferite mărci, laptopuri și telefoane mobile. De asemenea, au mai fost ridicați și 2.400 de euro, 10.500 lei, o plantă de cannabis, precum și holograme, etichete, coduri de bare, carduri bancare, facturi și diferite înscrisuri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2013 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat și astfel ar fi valorificat, în România, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, ce ar fi provenit din Turcia.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 4.000.000 de lei.

Au fost conduse la audieri 9 persoane, iar în cazul a 3 dintre ele, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova, Timișoara, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea și polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din Vâlcea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.