Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Google va şterge automat istoricul privind locaţiile şi navigarea utilizatorilor noi, după 18 luni

Publicat

pe

Google, divizie a grupului Alphabet, va şterge automat istoricul privind locaţiile şi navigarea utilizatorilor noi, după 18 luni, şi va facilita accesul tuturor la aplicaţiile pentru serviciul de căutare, Maps şi YouTube, fără urmărirea navigării, transmite Reuters, citat de news.ro. Actualizarea controlului confidenţialităţii datelor are lor în timp ce operatorul celui mai folosit motor de căutare din lume este tot mai urmărit în privinţa practicilor de colectare a datelor. Legile noi referitoare la confidenţialitatea datelor din California şi Europa au determinat companiile de internet să îşi ajusteze practicile în ultimii doi ani.

Mai multe procese intentate în ultimele luni de consumatori şi procurori generali americani acuză Google de înşelăciune în colectarea datelor, scrie Hotnews.

Potrivit actualizării setărilor de către Google, istoricul vizionărilor de YouTube al utilizatorilor noi va dispărea după 36 de luni, iar cel referitor la localizare şi navigarea pe web va fi şters după 18 luni. Utilizatorii pot opta pentru perioade mai lungi sau mai scurte.

Cu toate acestea, Google va putea în continuare să acceseze şi să stocheze date referitoare la localizare, prin alte mijloace.

Utilizatorii vor putea să efectueze mai uşor căutări ”în modul incognito” în motorul de căutare, în Maps şi YouTub, doar prin închiderea fotografiei de profil. Anterior, era nevoie de un click suplimentar în meniul aplicaţiei.

Google nu păstrează un jurnal al activităţii utilizatorilor atunci când aceştia folosesc modul incognito.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.