Dolj. 3886 de persoane în izolare la domiciliu și 54 de persoane în carantină

Potrivit datelor oferite de Prefectura Dolj, joi, în județ existau 3886 de persoane izolate voluntar la domicilu și 54 de persoane în carantină. De la începutul pandemiei, 2.973 de persoane au ieșit din carantină și alte 25.262 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Din totalul de 276 de cazuri de coronavirus, raportate în Dolj până în prezent, 242 de persoane sunt vindecate.

Conform datelor transmise de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj, până pe 25 iunie la ora 9, în județ au fost testate 10.802 persoane. Numai pe 24 iunie au fost recoltate 369 de probe, dintre care 5 au avut rezultat pozitiv.

Din cele 276 de cazuri pozitive, 35 aparțin personalului medico-sanitar, iar alte 28 sunt jandarmi. În Dolj, până acum, au fost pozitivate și 5 cadre militare, dar și 3 polițiști.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii doljeni au verificat peste 2.800 de persoane şi aproximativ 90 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii doljeni au identificat 4 persoane care au părăsit locuinţa, deşi se aflau în izolare. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină instituţionalizată şi au fost sancţionate contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Populare

Recomandări

Ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din 2022 vor fi lansate luni

Ministerul Finanţelor lansează de luni noi emisiuni de titluri...

Mititelu și Rotaru au pierdut 10 suporteri după meciul CSU-FCU

Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13...

Dolj. A cumpărat o mașină, apoi i-au furat-o din fața casei

Mașina a fost abandonată pe un câmp! Cine sunt...

Gorjeancă în vârstă de 19 ani, căutată de Poliție

O fată în vârstă de 19 ani, din comuna...