Dolj. 3886 de persoane în izolare la domiciliu și 54 de persoane în carantină

Potrivit datelor oferite de Prefectura Dolj, joi, în județ existau 3886 de persoane izolate voluntar la domicilu și 54 de persoane în carantină. De la începutul pandemiei, 2.973 de persoane au ieșit din carantină și alte 25.262 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu.

Din totalul de 276 de cazuri de coronavirus, raportate în Dolj până în prezent, 242 de persoane sunt vindecate.

Conform datelor transmise de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj, până pe 25 iunie la ora 9, în județ au fost testate 10.802 persoane. Numai pe 24 iunie au fost recoltate 369 de probe, dintre care 5 au avut rezultat pozitiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din cele 276 de cazuri pozitive, 35 aparțin personalului medico-sanitar, iar alte 28 sunt jandarmi. În Dolj, până acum, au fost pozitivate și 5 cadre militare, dar și 3 polițiști.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. Astfel, în cursul zilei de miercuri, poliţiştii doljeni au verificat peste 2.800 de persoane şi aproximativ 90 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii doljeni au identificat 4 persoane care au părăsit locuinţa, deşi se aflau în izolare. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină instituţionalizată şi au fost sancţionate contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

Populare

Recomandări

Împrumutul de Restructurare de la C.A.R. Top Invest – soluție financiară pentru rău platnici

C.A.R. Top Invest le propune potențialilor clienți din Oltenia...

Casa memorială ”Ion Popescu-Voitești” a fost restaurată

Investiția în acest proiect a fost de aproximativ 4...

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Craiova

Agenții economici, persoanele în căutarea unui loc de muncă...

WizzAir a plătit pasagerilor compensaţii de 100 de milioane de euro în această vară

Compania low-cost Wizz Air a investit 300 de milioane...