joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Polițiștii olteni au efectuat percheziții în 10 județe, în cadrul unui dosar de evaziune fiscală

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat, marți, 23 iunie, 22 de percheziții, pe raza a zece județe. Perchezițiile sunt efectuate într-un dosar penal, în care se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.
Județele vizate au fost: Bihor, Mehedinți, Vâlcea, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.
Potrivit reprezentanților IPJ Olt, în perioada 2012-2016, o societate comercială cu sediul în orașul Drăgănești-Olt ar fi înregistrat în evidența contabilă operațiuni nereale, constând în achiziții de mobilier urban (bănci stradale, pubele, casete luminoase) de la 14 societăți comerciale cu un comportament fiscal „tip fantomă”. Astfel, societatea s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit și a TVA-ului către bugetul de stat, în sumă de aproximativ 550.000 de lei.
De asemenea, reprezentantul societății respective ar fi emis facturi de livrare a bunurilor către 22 de beneficiari din țară, existând suspiciuni că acestea nu ar fi fost livrate în totalitate, deși plățile au fost făcute către furnizor.
În urma perchezițiilor, 23 de persoane au fost conduse la sediul poliției pentru a fi audiate.
Activitățile se desfășoară cu sprijinul polițiștilor de investigare a criminalității economice din județele Bihor, Timiș, Arad, Călărași, Vaslui, Caraș-Severin, Maramureș și Mureș.

Politica