sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 68 de misiuni ale pompierilor, în weekend

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au fost foarte solicitați weekend-ul acesta. În trei zile, angajații ISU au efectuat 68 de misiuni care au constat în salvarea victimelor a două accidente rutiere, stingerea a trei incendii, căutarea unei persoane posibil înecate în fluviul Dunărea, îndepărtarea unor elemente de construcție de pe fațada unei clădiri, dar și în acțiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19.Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale și celor 35 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.În dimineața zilei de vineri, pompierii mehedințeni au intervenit pentru salvarea victimelor unui accident rutier, produs pe raza localității Croica din comuna
Corcova.

La sosirea salvatorilor, o persoană se afla blocată în autoturismul
implicat în accident și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru extragerea acesteia. Accidentul s-a soldat cu două victime, care au suferit traumatisme și au primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD și echipajul SAJ, ulterior, acestea fiind transportate la spital.

Sâmbătă seara, printr-un apel la 112 a fost solicitat sprijinul pompierilor pentru căutarea unei persoane posibil înecate în fluviul Dunărea, zona localității Cozia.
În urma misiunilor de căutare, efectuate atât la luciul apei, cât și de către echipajul de scafandri, persoana nu a fost găsită. Căutările au continuat și în cursul zilei de duminică, fiind reluate luni dimineață.
Tot sâmbătă seara, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Dr. Tr. Severin au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție, desprinse de pe fațada unei case de locuit, situate pe strada Carol I din municipiul Dr. Tr. Severin. Timp de cinci ore, pompierii mehedințeni au acționat pentru înlăturarea unui balcon și a unei plăci de beton armat de circa 400 kg. Acestea puneau în pericol siguranța cetățenilor pentru că riscau să se prăbușească peste balconul situat la etajul inferior și astfel să afecteze intrarea în imobil.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică seara, pompierii mehedințeni au intervenit la un accident rutier, produs pe bulevardul Nicolae Iorga din municipiul Drobeta Turnu Severin. Salvatorii au intervenit de urgență pentru descarcerarea unei victime care era blocată într-un autoturism răsturnat. Paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor bărbatului, în vârstă de circa 56 ani, aflat în stare de semiconștiență, pe care, ulterior, l-au predat unui echipaj SAJ cu medic, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgențe.

De asemenea, pompierii militari mehedințeni au intervenit pentru stingerea a trei incendii, care s-au manifestat la un autoturism, dar și la două depozite de furaje.

Politica