joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

World Ruby demarează un audit intern realizat de o comisie independentă în care se află și președintele FRR, Alin Petrache

World Rugby a demarat un audit intern ce va fi realizat de o Comisie Independentă, prezidată de președintele Comitetului Olimpic Britanic, Sir Hugh Robertson. Comisia este formată de membri independenți, din reprezentanți ai Emisferei Nordice și Sudice, ai Oceaniei și Americii de Nord și de reprezentanți ai jucătorilor. În cadrul comisiei, țările din Tier 2 (eșalonul 2) sunt reprezentate de către președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.
Această analiză cuprinzătoare își propune să construiască pe fundamentul concluziilor analizei anterioare din 2015, care au dus la o reprezentare mai mare a țărilor afiliate la WR și la egalitatea de șanse între femei și bărbați în Consiliul WR, principalul organism decizional al WR.
Aceasta are ca obiectiv principal sporirea eficacității și optimizarea procesului de luare a deciziilor în structurile de conducere ale World Rugby, asigurându-le în continuare reflectarea universalității și diversității rugby-ului și a societății și să sprijine cel mai bun proces de luare a deciziilor pentru jocul la nivel mondial. În urma acestei analize, se vor aduce modificări asupra regulamentului de organizare, asupra felului în care sunt făcute și gândite comisiile, asupra procesului decizional.
Grupul va revizui și analiza eficiența actualului model de management intern în conformitate cu termenii de referință aprobați de Consiliul World Rugby și Comitetul Executiv (EXCO).
Factorii cheie sunt:
– Egalitatea de șanse între femei și bărbați și principiul diversității în structurile de conducere și comisiile WR.
– Jucătorii să fie reprezentați în structurile de conducere WR.
– Optimizarea structurilor comisiilor și evaluarea periodică a eficienței.
– Eligibilitatea, definirea și numirea națiunilor în curs de dezvoltare/ grupuri de națiuni consacrate.
– Formatul și frecvența întâlnirilor Consiliului să servească cât mai bine jocul la nivel global.
–  Criteriile pentru numirea membrilor Consiliului și susținerea unui test de eligibilitate pentru membrii aleși.

De asemenea, Comisia va identifica modelele și metodele de guvernare ale celor mai bune practici pe care le poate aplica World Rugby și va analiza orice reformă necesară, făcând recomandări care vor fi luate în considerare de către EXCO și Consiliul WR.
Grupul de lucru este format din membrii independenți: Sir Hugh Robertson, Sir Peter Cosgrove și Angela Ruggiero, reprezentanți ai Emisferei Nordice: Bernard Laporte – președintele Federației Franceze de Rugby și Martyn Philips – CEO Federația Galeză de Rugby, ai Emisferei Sudice: Mark Alexander – președintele Federației Sud-Africane de rugby și Marcelo Rodriguez – președintele Federației Argentiniene de rugby, America de Nord – Cristina Flores și Oceania – Cathy Wong, Tier 2 (țările din eșalonul 2): Alin Petrache – președintele Federației Române de Rugby, reprezentanți ai  jucătorilor: Omar Hassanein – IRP CEO și Safi N’Diaye – France international și din partea World Rugby: președintele Sir Bill Beaumont și directorul executiv – Brett Gosper.
„În manifestul nostru, Bernard Laporte și cu mine am făcut o promisiune, să facem o revizuire a managementului intern pentru a ne asigura că World Rugby este rapid în luarea deciziilor iar structurile noastre reflectă în continuare diversitatea și valorile jocului. Acest lucru este mai important acum ca niciodată și aș dori să mulțumesc lui Sir Hugh Robertson pentru că a acceptat să conducă acestă analiză, precum și experților independenți, care vor face parte din acest grup de lucru. Deoarece jocul nostru continuă să se dezvolte primind noi națiuni, este necesar ca structurile noastre și felul în care conducem să reflecte obiectivele noastre și universalitatea jocului”, a declarat Sir Bill Beaumont, președintele WR.
„Aștept cu nerăbdare să lucrez cu această echipă talentată din întreaga lume pentru a realiza o analiză cuprinzătoare și pentru a identifica cele mai bune practici. Rugby-ul este un sport global, care se dezvoltă continuu, cu spirit de incluziune, unitate și diversitate și mă angajez să mă asigur că acest lucru este reflectat în procesul de analiză și în orice recomandare pe care o va face Grupul de lucru”, a declarat Sir Hugh Robertson, președintele grupului de lucru.
Începând din 2015, World Rugby a întreprins o reformă largă a structurilor sale de guvernare, creând un mediu dinamic și divers, cu o reprezentare mai mare a țărilor și regiunilor și a unor voci independente, specialiști în anumite domenii, în organismele decizionale. Consiliul WR s-a extins cu mai mult de o treime, cu includerea SUA, Georgia, Samoa, Fiji și Uruguay, iar femeile reprezintă în prezent o treime din cei 52 de membri.
Se preconizează că rezultatele acestei analize vor fi prezentate Consiliului WR la sfârșitul acestui an.

Politica