joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucian Săuleanu, susţinut pentru Primăria Craiova şi de USR

Este oficial. USR a decis să îl susţină pe avocatul Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Craiova. Iniţial, USR ar fi vrut propriul candidat. Este vorba despre deputatul Claudiu Prisnel. Acesta a anunţat, astăzi, printr-o postare pe facebook, că USR îl susţine pe Săuleanu drept candidat unic al opoziţiei locale la Primăria Craiova.

„USR, PLUS și PNL participă la aceste negocieri fiecare cu propria delegație și propriul mandat pentru că în acest moment, deși la nivelul Alianței USRPLUS există un acord validat de votul organelor naționale de conducere ale ambelor partide, PLUS Dolj refuză semnarea protocolului de alianță. Deși este cumva anormal să dai un cec în alb în lipsa unui protocol, pentru scopul acestor negocieri USR îl susține pe domnul Lucian Săuleanu de la PLUS pentru a fi nominalizat drept candidat la funcția de primar al Municipiului Craiova din partea unei alianțe USR – PLUS – PNL.

Este o cedare a USR menită să faciliteze și să simplifice o discuție foarte complicată pentru că USR are maturitatea de a înțelege că din unitate vine puterea de a destructura mafia care a acaparat Craiova și județul de la vârf până la femeia de serviciu a ultimei școli din ultimul cătun. Vom susține cu toată forța o luptă justă și cu șanse împotriva mafiei Olguței Vasilescu orice altceva va fi o minciună menită să osifice funcții și poziții și un teatru ieftin care ne va ține electoratul acasă pe 27 septembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În lipsa unui acord între USR, PLUS și PNL nu va păsa nimănui pe cine bate Olguța!

USR nu va fi vagon nici în urma PNL nici în urma PLUS; suntem conștienți de puterea noastră, de nivelul de încredere pe care craiovenii ni-l acordă și din structura oricărei înțelegeri și din modul în care va fi făcută campania va trebui să reiasă acest lucru. Sper ca acest pas în lateral pe care l-am făcut să ofere celor doi candidați rămași în discuție înțelepciune și flexibilitate pentru a putea desemna repede un candidat unic, competent și viabil electoral. Pentru orice alte prevederi am convingerea că se vor găsi soluții raționale la nivelul conducerilor partidelor.

USR crede că discuția asta nu este despre persoana candidaților, nu este despre Lucian Săuleanu sau despre Nicolae Giugea, ci despre craioveni. Este despre cum servim cel mai bine valorile care ne-au adus împreună: transparența, competența și meritocrația în administrație, grija pentru banul public, valori pentru care un foarte mare segment de electorat ne-a învestit cu încredere atât la alegerile anterioare cât și în sondajele recente.

USR consideră că o alianță cu PNL va pune un nivel de stres semnificativ pe electoratul nostru pentru că există o percepție că PNL nu este suficient reformat. Acest nivel de stres va putea fi în parte compensat de mesajul unificator pe care o alianță mai mare îl va da, cu condiția ca PNL să înțeleagă că mediul sociopolitic s-a schimbat și că nu mai pot continua să susțină în funcții publice oameni cu o proastă reputație. PNL va trebui să aleagă cu mare grijă oamenii propuși în orice funcție publică astfel încât să nu pună USR într-o situație imposibilă. Asta dacă își dorește cu adevărat o #CraiovăUnită.”- a scris Prisnel pe facebook.

Lucian Săuleanu este candidatul propus de PLUS pentru Primăria Craiova, fiind acum susţinut şi de USR. Cele două partide poartă acum negocieri cu PNL pentru ca şi liberalii să îl susţină. PNL l-a desemnat drept candidat pe deputatul Nicolae Giugea.

Politica