sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. S-a redeschis Salina Ocnele Mari

Cea mai veche mină de sare din ţară, Salina Ocnele Mari s-a redeschis joi, 18 iunie. Baza turistică, ce se întinde pe o suprafaţă de cinci hectare, este renumită pentru aerul salin. Din 2009, a fost reamenajată de două ori. Salina se află la mai puţin de 10 km de Râmnicu Vâlcea, pe drumul care face legătura cu Târgu Jiu, DN 67.

Salina dispune de terenuri de sport şi de joacă, deocamdată închise, o sală pentru organizare de evenimente, restaurant şi cramă, magazin de souveniruri şi un magazin de băuturi răcoritoare şi fast-food, spaţii pentru relaxare şi gimnastică, pentru a spori efectele terapeutice, un muzeu cu exponate care arată istoria zonei din cele mai vechi timpuri până în prezent şi, nu în ultimul rând, cea mai mare biserică subterană din România, ce poartă hramul „Sfânta Varvara şi Sfântul Gheorghe“, scrie Adevărul.

Program de vizitare este de luni până duminică, 09:00 – 17:00 (ultima intrare la ora 16.00). Linia de autoservire a rămas închisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Și bazele turistice ale salinelor trebuie însă să respecte o serie de măsuri pentru siguranţa sănătăţii publice, pentru evitarea transmiterii şi răspândirii Covid – 19, chiar dacă este vorba despre un mediu considerat aseptic.

Măsurile luate sunt aceleaşi pentru toate salinele deschise: la intrarea în incinte, înainte de achiziţionarea biletelor, se efectuează un triaj epidemiologic prin măsurarea temperaturii de la o distanţă de siguranţă; persoanelor cu temperatura peste 37,3 grade C, nu le va fl permis accesul; purtarea măştilor de protecţie respiratorie este obligatorie, ca în orice spaţiu închis – deşi acest lucru, din păcate, nu este respectat de toată lumea; respectarea distanţei sociale de siguranţă este de minimum 1,5 m la îmbarcare/debarcare şi pe tot parcursul traseului turistic.

În plus, dezinfectarea obligatorie a mâinilor se face la intrarea în incintă, dar şi la urcarea în mijloacele de transport care asigură accesul vizitatorilor în Baza Turistică. Pe tot traseul turistic, sunt amplasate dispensere cu dezinfectanţi avizaţi.

Şi în cazul mijloacelor de transport purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţei sociale de minimum 1,5 m sunt obligatorii.

Vizitatorii au obligaţia să respecte recomandările indicaţiilor personalului autorizat, iar dezinfectarea căilor de acces, a suprafeţelor de contact şi a mijloacelor de transport se va efectua de cel puţin două ori în timpul programului şi o dată la finalul acestuia, promit administratorii bazelor turistice.

Politica