Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un gorjean s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor

Publicat

pe

Un bărbat, de 50 de ani, din orașul Târgu Cărbunești, a ajuns în atenția polițiștilor gorjeni, cu ocazia unor verificări pe linia respectării prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor. La locuința bărbatului s-au prezentat oamenii legii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești. Se pare că gorjeanul este autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme şi muniţii letale de vânătoare, dar la dimiciliul acestuia nu s-au găsit toate lucrurile în regulă.
„Cu ocazia controlului efectuat, la locuința bărbatului au fost identificate 10 cartușe confecționate artizanal, toate având capsa nepercutată, și mai multe elemente de muniție ce erau folosite la fabricarea cartușelor”, se arată într-un comunicat al IPJ Gorj.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, respectiv deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora sau funcţionarea atelierelor de reparare a armelor letale, fără drept. De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, arma de vânătoare, muniția și elementele de muniție.

Continue Reading