vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PMP Dolj: Inițiativele politice nu ar trebui să sfideze bunul simț colectiv

Sorin Vîlcu, vicepreședinte PMP Dolj: „Așa numita educație de gen promovată de USR debalansează raportul dintre libertate și responsabilitate”

Demersul senatorilor PMP de a opri inițiativa legislativă a celor de la USR privind promovarea așa zisei „educații de gen” este în conformitate cu credințele majorității imense a românilor. Obligația partidelor politice, cu atât mai mult a unei mișcări populare cum este PMP, este aceea de a ține cont tot timpul de vocea poporului.
Prin stoparea unei legi total nepotrivite cu realitățile din societatea românească de azi, PMP a vrut și vrea să evite punerea în pericol a integrității fizice și psihice a copiilor şi a tinerilor, precum şi a personalului din unitățile de învățământ, fie el didactic, didactic auxiliar sau nedidactic.
Educația pentru cunoaștere înseamnă în primul rând responsabilitate pentru destinele unor oameni aflați la începutul vieții. Referirile la identitatea de gen nu trebuie să facă prozelitism pentru promovarea în masă a unor teorii care să afecteze integritatea psihică a elevilor, mai cu seamă a celor minori.
PMP nu este împotriva educației pentru cunoaștere, nu este împotriva libertății și drepturilor minorităților. Dorința PMP este aceea de așezare a responsabilității în fața „libertății” de a călca în picioare valori care pentru marea majoritate a românilor sunt de neatins.
Salutăm reacțiile de sprijin și miile de mesaje de încurajare venite din partea organizațiilor noastre locale, din partea educatorilor și părinților, a unor organizații din sfera societății civile.
Solicităm președintelui Iohannis să promulge legea în varianta adoptată la Senat și să țină cont astfel de voința unei majorități incontestabile.

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica