Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Stadionul Municipal Târgu Jiu, branşat ilegal la reţeaua de apă

Publicat

pe

Stadionul Municipal Târgu Jiu este branşat ilegal la apă, susţin reprezentanţii operatorului regional de apă şi canalizare Aparegio, care au efectuat un control şi au găsit două aparate de contorizare a apei consumate care nu erau înregistrate în evidenţele societăţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al societăţii Aparegio: „În această perioadă, echipe de control ale Aparegio efectuează verificări cu privirea la branşarea fără forme legale la reţeaua de apă şi canalizare pe întreaga arie de operare a societăţii. Astăzi, reprezentanţii noştri au depistat două apometre nu erau înregistrate ca punct de consum la SC Aparegio SA. Consumul de apă care nu era înregistrat este de 5.000 de metri cubi“.

Adrian Drulă, consilier al primarului municipiului Târgu Jiu, a precizat că Aparegio ştia de aceste branşamente şi apometre şi ar fi trebuit să vină şi să constatet consumul: „APAREGIO a avut tot timpul cunoştinţă despre racordurile de la Stadionul Municipal. Exista un contract cu societatea de furnizare a apei pentru acest obiectiv, se cunosc toate punctele de racord pentru că APAREGIO a intervenit, la solicitarea municipalităţii, pentru înlocuirea racordurilor vechi şi remedierea unor defecţiuni. Toate racordurile sunt contorizate, iar citirea contoarelor trebuia făcută doar de reprezentanţii APAREGIO“.

Apometrele care nu erau înregistrate la Aparegio au fost găsite la scurt timp după ce Primăria Târgu Jiu a câştigat un proces în instanţa de judecată care a anulat o majorare a tarifului la apa potabilă şi canalizare, pentru că hotărârile de creştere a preţurilor au fost luate fără a fi aprobate de Consiliul Local.

„Încă o diversiune stupidă, marca Traian Pătrăşcoiu: Stadionul Municipal fură apă! Le amintesc celor de la APAREGIO că ei cunosc toate racordurile de la acest obiectiv. Există un contract pentru furnizarea apei potabile, ei trebuiau doar să citească apometrele, pentru că, ce sa vezi, totul este contorizat! Ba au mai şi lucrat la racordurile respective. Iar stadionul nu este de câteva zile aici! Ce se întâmplă de fapt? APAREGIO pierde procesele cu primăria! Recent s-a dovedit că mărirea tarifelor la apă şi canal s-a făcut în mod ILEGAL! Repet: o spune instanţa, nu numai eu! Traian Pătrăşcoiu încearcă, prin tot felul de diversiuni, să salveze aparenţele, să amâne momentul în care va trebui să răspundă în faţa populaţiei acestui oraş!“, a spus primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Poliţia efectuează cercetări în acest caz.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către un bărbat, de 58 de ani, din Municipiul Târgu Jiu, reprezentantul unei societăţi comerciale ce are ca obiect de activitate furnizarea de apă, cu privire la faptul că în cursul zilei de azi, în urma unui control la branşamentul cu apă ce alimentează Stadionul Municipal Târgu Jiu, a fost constatată o branşare ilegală la conducta de alimentare cu apa ce aparţine societăţii comerciale. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de apă din sistemul public de alimentare cu apă“, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Gorj, citată de Adevărul.

Continue Reading