marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Uzina Dacia de la Mioveni şcolarizează absolvenţi de clasa a VIII-a care vor să înveţe o meserie tehnică

Absolvenţii claselor a VIII–a din judeţul Argeş, care sunt pasionaţi de auto, pot opta pentru forma de învăţământ profesional dual. Dacia le oferă şansa de a se înscrie în clasele organizate în două licee cu care compania dezvoltă parteneriate de durată, scrie Adevărul.

Este vorba de Liceul Tehnologic Construcţii Maşini Mioveni şi Liceul Tehnologic Astra din Piteşti. Pentru anul şcolar 2020 – 2021, sunt disponibile 86 de locuri pentru înscriere în clasele susţinute de Dacia.

Elevii care au vocaţie în domeniul auto şi sunt interesaţi de o meserie tehnică se pot înscrie în perioada 29 iunie – 3 iulie la unul dintre cele două licee. În cadrul liceului din Mioveni, elevii pot obtine calificarea de sudori (10 locuri), mecanic echipamente hidraulice şi pneumatice (10 locuri) şi electromecanic maşini şi instalaţii (10 locuri).

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Liceul Astra, cursanţii pot opta pentru calificările de electronist aparate şi echipamente (6 elevi), operator comandă numerică (20 de elevi), frezor (10 elevi), rectificator (10 elevi) şi strungar (10 elevi).

Peste 200 de elevi ai celor două licee partenere îşi dezvoltă, în prezent, competenţele, pun în practică teoria învăţată la şcoală şi deprind lucrul în echipă sub îndrumarea specialiştilor din cadrul Uzinei Mecanica şi Şasiuri, Uzinei Vehicule şi Direcţiei Matriţe Dacia.

Dacia este prima companie din judeţul Argeş care a încheiat parteneriate pentru susţinerea învăţământului profesional dual. Compania sustine acest tip de învăţământ încă din 2014.

Politica