Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Un alt ucigaș, cu șase crime la activ, a fost eliberat în mai de Tribunalul Mehedinți

Publicat

pe

Condamnat în 1997 pentru şase crime, Marius Csampar a fost eliberat în luna mai a acestui an de judecătorii Tribunalului Mehedinţi, care au considerat că bărbatul a fost reabilitat în cei 23 de ani de detenţie.

Condamnat iniţial la închisoare pe viaţă, Marius Csampar a obţinut după executarea a 20 de ani de închisoare transformarea pedepsei pe viaţă în 25 de ani de închisoare. Astfel, după 22 de ani de detenţie, Csampar a obţinut eliberarea condiţionată.

Judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi care l-au eliberat pe Csampar au arătat, potrivit Mediafax, că „dacă la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin s-a considerat că persoana privată de liberate poate să execute pedeapsa în regim deschis cu posibilitatea de a presta muncă în exteriorul penitenciarului fără să fie supravegheat, atunci cu atât mai mult tribunalul consideră (…) că este un deţinut disciplinat”.

Potrivit sursei citate, în cei 22 de ani de detenţie Marius Csampar a fost sancţionat de mai multe ori în penitenciar, dar din 2014 nu a mai creat probleme.

Judecătorii care au decis eliberarea lui Csampar au arătat că „perioada de pedeapsă executată de la data de 17.04.1997 până în prezent este suficientă pentru a acorda condamnatului beneficiul liberării condiţionate în scopul îndreptării şi resocializării sale”.

Continue Reading