vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parlamentarii au scos de pe ordinea de zi proiectul prin care erau eliminate pensiile speciale

Conducerea celor două camere ale Parlamentului a decis joi dimineață să scoată de pe ordinea de zi a plenului reunit inițiativa USR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. La plen, însă, va fi votat, din nou, proiectul care impozitează pensiile speciale cu până la 85%, astfel încât să poată fi impozitate și pensiile parlamentarilor, potrivit Digi24.

Majoritatea pensiilor speciale ale parlamentarilor vor fi impozitate cu doar 10%, pentru că sunt mai mici de 7.000 de lei. Pensiile speciale ale parlamentarilor sunt cuprinse între 2.000 și 13.000 de lei în funcție de numărul de mandate. Aproape 800 de foști parlamentari primesc pensie specială.

Votul de azi vine după ce, miercuri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%. Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform actului normativ, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Politica