vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigi Becali a sărit în sprijinul lui Mititelu!

Adus cu mandat în Craiova, patronul FCSB i-a luat apărarea lui Adrian Mititelu, înainte de a fi audiat de magistrați

Martor în procesul transferului lui Mihai Costea, Gigi Becali a ajuns miercuri la audieri. Înainte de a intra în sala de judecată, nonșalant, patronul FCSB le-a mărturisit jurnaliștilor craioveni ce le va spune magistraților.
„Ei vor să afle adevărul care-l și știu. Dar eu nu mai țin minte, poate 30% (mai țin minte). Ce să mai țin minte de acum 10-12 ani? Habar nu am, nu mai știu nici măcar suma cu care l-am cumpărat. La fotbal câștigă oamenii bani, dar nu poți să-i furi, că furi banii tăi. N-ai cum, că de-aia l-a achitat pe fond, că a văzut judecătorul de atunci. A pierdut 15 milioane de euro Mititelu la fotbal, acum ce să-i facă, să-i dea și pușcărie, vreo 5 ani? Pușcărie lui Mititelu, de ce? Că a băgat banii în fotbal, vreo 20 de milioane, să vadă oltenii fotbal!”, a spus Becali.  
Patronul FCSB a căutat argumente în apărarea lui Mititelu: „L-a vândut pe Costea și ce a făcut cu ei? I-a luat el acasă? Nu, i-a băgat tot în fotbal, salarii la jucători. Păi cum să faci pușcărie pentru asta. Faci pușcărie când faci ceva pentru tine. Dar când el a făcut-o pentru binele clubului. Eu asta le spun judecătorilor: cum să facă Mititelu pușcărie, când a dat 20 de milioane din banii lui ca să facă fotbal în Oltenia! Să mai facă și pușcărie? Nu e normal”.
Gigi Becali și Valeriu Argăseală au fost citați ca martori în procesul transferului lui Mihai Costea, în care Adrian Mititelu este cercetat pentru evaziune fiscală. Gigel Preoteasa, secretarul de atunci al clubului FC Universitatea Craiova, este citat alături de Mititelu. Transferul lui Mihai Costea pe axa Craiova – FCSB a avut loc în iarna lui 2011, când tot lotul de 39 de jucători al lui Mititelu se afla sub sechestul Fiscului, din cauza datoriilor pe care clubul le avea la stat.

Procesul lui Adrian Mititelu în acest caz a început în 2016. În schimbul atacantului Mihai Costea, Becali a plătit 1,4 milioane de euro pentru 60 la sută din drepturile sale federative. Mihai Costea a plecat de la Steaua în 2015, după ce a fost declarat liber de contract.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica